>

Theme 7: Heaven

Postad i Photoshop. 2010-05-30 / 23:54:06. 0 kommentarer.

Här är en annan bild som jag knåpade ihop i skolan till våran tema-grej. Är alltså nummer 7 av 100.
Består utav 5-6 bilder som jag har satt ihop och grejat med.
Jag förstår inte riktigt varför jag alltid vill ha med lysande strecksaker i de flest bilder jag skapar...
Klicka här för större bild.Vad tycker ni? :)

Safko

Postad i Tecknat. 2010-05-30 / 23:44:12. 2 kommentarer.

Ritat med ritplatta i Photoshop CS3. Tog några timmar, särskilt för att jag var ovan med plattan.
Klicka här för större bild.

Söt pojke :3

Merci d'avoir enchanté ma vie

Postad i Otråkigt. 2010-05-30 / 22:28:27. 0 kommentarer.

Händelserik helg, eller iallafall så har det hänt mer saker än vanligt. I fredags så kom Anna och Sara hit, helt random människor som jag aldrig tidigare träffat och knappt pratat med. De skulle på Rockstad Falun, så jag lät dom bo här hos mig hela helgen. Fick lite pengar och en stor krukväxt som tack (nu vart jag ska få plats med den... hm). Vi gick och åt pizza sen åkte de upp till Rockstads-grejset, och jag satt uppe till halv tre för att vänta på att dom skulle ringa så att jag kunde möta dom i stan, men då hittade de hit själva. Så jag hade kunnat gått och lagt mig vid tolv, då jag var trött ;) Fast, jag är snelhest.

Oooch, idag har jag träffat Elin. Och så har jag pluggat, den ni! Men har fortfarande 4-5 arbeten som måste bli klar den här veckan. Ganbatteyo~

You had me at hello

Postad i Otråkigt. 2010-05-24 / 13:20:17. 1 kommentarer.


Idag kommer mamma hit, igen. Hon kommer nu att jobba 2-3 dagar i veckan här i Falun, men det är antagligen bara under sommaren och en stund in på hösten. Det är en bra sak. Iallfall, hon kommer hit, vilket betyder att jag måste städa hela lägenheten så att hon inte blir helt tokig då hon får se hur det ser ut här (det skulle jag blivit iallafall :D).

Blev väckt av massvis med sms imorse, likadant som igår. Så, jag fick lov att ringa upp den skyldige för att smsandet skulle sluta, pfft. Du kan komma hit och väcka mig istället tycker jag.

Och och och, idag så har min krustång kommit på posten! Så jag ska gå och hämta den om någon timme. 450 kr, för en sån där... eh... en vad heter dom.... Björn Axén någonting, en sån här. De brukar kosta runt 600 kr. Värt.

Jag borde börja rita på papper igen.

Vinnare av en designtävling

Postad i Photoshop. 2010-05-22 / 22:11:18. 1 kommentarer.

Jo visst, jag har vunnit en designtävling. Alla andraårselever, på alla NTI-skolor, med inriktning graf, var med i en tävling som gick ut på att designa en mjölkföpackning, med en påhittat smak. Tanken med tävling var något i stil med "Utrota läskimperiet".

Hursomhelst, i början kom jag inte på vad jag skulle göra överhuvudtaget. Tror det gick tre veckor innan jag har börjat - tre dagar innan förpackningen skulle vara inlämnad. Och då skulle jag ha hunnit göra hela förpackningen, vikt den ett par gånger, fotat, och redigerat. Men, så är jag tydligen alltid enligt min graflärare, att jag gör sakerna i sista sekund.

När allting var inskickat, så fick varje klass rösta på en 1a (3p), 2a (2p) och 3a (1p). Jag fick 8 poäng, och vann därmed. 2an fick 7 poäng, och 3an 4 poäng.

Mitt pris blev ett presentkort på TICNET för 1000 kr, helt okej sådär ^^ Tror dock inte att jag kommer att hinna få det i postlådan innan Magnus Betnér kommer till Falun, den 26e. Har inte råd att köpa biljett nu, så det känns lite tråkigt att jag missar honom.

Här är 1an (min), 2an och 3an.
För att få högupplösta bilder, eller för att se alla bidragen kan ni gå in på den här länken.

My heart will go on

Postad i Musik. 2010-05-19 / 01:38:26. 0 kommentarer.

Oh, jag måste bara lägga upp den här. Bara för att det är en av vackraste låtarna, från en av de vackraste filmerna. Och bara för att Safko spelade den live för mig i telefon så att jag inte kunde sluta le. Fast, det är inte han som spelar i videon dock.

Men, lyssna och njut. Iallafall så gör jag det.


Och juste. Jag kommer att få låna skolans digitala piano i sommar! Glad_chey_92. Så nu ska jag ta igen det jag har kunnat, plus att jag ska lära mig de låtar jag alltid haft i bakhuvudet att jag vill lära mig någongång.

Det kommer att bli en bra sommar <3

It's the wrong kind of place

Postad i Otråkigt. 2010-05-19 / 01:28:24. 1 kommentarer.

Sen sist har jag:
  • Varit på en helt okej fest, vart dock lite för onykter! Men annars så.
  • Sett på båda Kill Bill-filmerna hos Elin med Matilda och lite annat folk, det var supermysigt. Tack för det. Och tack Matilda för kramarna jag fick den kvällen.
  • Min dator har hunnit krascha och blivit okej igen. Jag var helrädd och hade fedt med ångest för att alla mina bilder och grejer skulle försvinna. Bäst att spara undan dom på riktigt nu...
  • Jag har gjort ett nationellt prov i Matte B (i 2½ h!) som jag hoppas att jag får G på, annars så blir det till att göra om kursen nästa år, och det är jag inte helt pepp på.
  • Fått Titanic-låten uppspelad för mig i telefon, vilket var bästa grejen hittills den här veckan.
  • Saknat ihjäl mig.
  • Har gjort muntligt japanskaprov som gick superbra!
Det är väl ungefär det. Dagen då jag var helt utan dator (ojojoj) så provade jag alla kläder jag har ungefär, och ALLT ligger på golvet nu, du är så duktig Sofia. Plus att jag måste diska en del grejer, och dammsuga.

Så kom jag nu på att jag har en del skolarbeten att göra oxå, som det var tänkt att jag skulle göra i helgen, men min dator kraschade ju. SÅ ATT, nej.

Sova nu kanske, halv två?


Oredigerad söt bild, mh-yes.

TränarN

Postad i Otråkigt. 2010-05-11 / 21:52:08. 1 kommentarer.

Okej, så att... Jag har nyss motionstränat i 1½ h. Förstår ni hur duktig jag är? :( Jag tog min käre motionscykel, satte igång en film, och cyklade i 1½ h, konstant. Nu är jag ganska stolt över mig själv. Imorgon blir det gymmet också, pepp på träning - ja.

Kom bara en kvart försent idag, bara för att jag gick till skolan istället för att ta bussen! Åh Sofia, du är så duktig idag. Och jobbat bra i skolan har du också gjort, bra bra. Kanske man ska hålla i den bra dagen genom att lägga sig i tid också? Fast, det får vi se.

Nu blir det varm choklad och en macka!

Saknar dig.

Postad i Otråkigt. 2010-05-11 / 01:08:10. 0 kommentarer.

Du är så fin, och du borde vara här.
Jag vill inte känna såhär.

1000 borde'n

Postad i Otråkigt. 2010-05-10 / 16:41:31. 0 kommentarer.

Jag borde verkligen plugga. Vilket innebär att jag inte ska sitta och kolla igenom facebook 2 gånger i minuten, kolla alla videos jag har i bokmärken, titta på anime, spela gitarr eller någonting annat. Jag borde alltså sitta här, utan internet eller msn och bli klar med allt jag borde bli klar med.
... faaast, å andra sidan, jag hinner väl klart någon annan gång!

Inte roligt väder idag, inte bra kläder för ett inte bra väder. Jag kommer säkert bli sjuk igen.
... faaast, å andra sidan, då har jag väl tid för att plugga ikapp!

Nejdå, jag blir nog inte sjuk. Imorgon är det någon liten redovisning på en fotouppgift. Ska bara hitta på några fotografier som jag tycker är fina, ett som är fult, och sen något annat random-foto.

Träffade Emma på bussen, det var nice.

Morgonpigg_flicka_92, fast nee

Postad i Otråkigt. 2010-05-09 / 06:33:49. 0 kommentarer.

Så, klockan är 06.27. Jag har varit uppe sen 1½h tillbaka. Är inte säker på att jag har sovit någonting överhuvudtaget inatt, och om jag har så är det inte många minuter. Men tror att jag tänker försöka somna efter det här inlägget.

Sitter och lyssnar på mysig musik och lugnar ner mig. Vet inte riktigt hur det kommer sig att jag har småångest på en söndagsmorgon. Är ju ingen skola eller något att stressa för idag. Iochförsig så halvdrömde jag (halvt vaken, halvt sovande) saker som jag inte visste hade hänt på riktigt eller inte. Men, nu när jag är helt vaken så tror jag inte att det är så. Hoppas jag.

Idag tänker jag iallafall gå iväg en sväng till gymmet, det blir nice. Sen får vi se vad jag hittar på. Elin, ses kanske?

Jag hoppar i säng igen, godnatt.Can't seem to hold you like I want to
So I can feel you in my arms.

SovarN

Postad i Otråkigt. 2010-05-07 / 14:23:12. 0 kommentarer.

Den här veckan är ingen bra vecka. Jag har försovit mig ganska mycket mer än vad jag brukar göra, och jag har ingen aning om varför. Sover som förut, äter som förut, har dock inte tränat lika mycket. Men hur normalt är det att jag först vaknar i bra tid, är jättetrött, tar en dusch för att bli pigg, sätter mig vid TVn en stund, och råknar somna, bara sådär, och sover i två timmar. Nej, det är inte okej. Har inte någon direkt lust att komma i en sån här period igen, det tar för mycket på psyket. Men, jag tänker inte låta det bli så, är nog bara en allmänt dålig vecka.

Så måste jag börja träna igen. 4 gånger i veckan känns som ett bra mål. Längre konditionsträningar, och jobbigare styrkepass. Dags att ta tag i livet och mig själv nu. Så från och med nästa vecka blir det hårdträning!

Iallafall, den här helgen ska jag plugga ihjäl mig hade jag tänkt. Men, om någon vill ses så är jag pepp! Grillfest skulle vara trevligt någon kväll?

Jobbig lista är jobbig

Postad i Tråkigt. 2010-05-05 / 14:55:27. 0 kommentarer.

Jag har tråkigt, okej.


Vilken svordom använder du mest?
Jag svär aldrig, bra jobbat där mamma.

Äger du en iPod?
Nej, jag har någon Samsung på 2 gb.

Vilken tid är din väckarklocka inställd på?
Vilken av dom..? Men, det är olika från dag till dag.

Hur många resväskor äger du?
Ingen riktig såndär på hjul... Vet inte vad jag ska med en resväska till om jag aldrig reser.

Använder du flip-flops?
Yes.

Var köper du dina matvaror ifrån?
ICA Maxi oftast.

Skulle du hellre ta bilden än vara med på bilden?
Ta bilden. Jag ser inte okej ut på bilder.

Vilken var den senaste filmen du såg?
The Shawshank Redemption

Du är ledig. Umgås du helst med en hel barnfamilj eller med en vän?
Helt klart vän.

Om du vann på lotto, vad är det första du skulle köpa?
Kläder, det behövs litegrann.

Har någon någonsin kallat dig lat?
Hm, va. Jag lat? Aaaaldrig.

Tar du någonsin medicin för att hjälpa dig somna snabbare?
Nej, vill inte hålla på med något sånt.

Vilken CD ligger i din CD-spelare just nu?
CD? Spotify ska det vara.

Vilken är världens bästa artist/grupp just nu?
Det finns ingen världens bästa, allt beror på humör! Så, jag vet inte.

Har någon berättat en hemlighet för dig den här veckan och i så fall VAD?
Om det var så mycket av en hemlighet vet jag inte, men jag tänker inte berätta.

När var senast någon stötte på dig?
Helgen var trevligt ;;

Vad åt du till middag senast?
Kyckling och potatissallad.

Använder du huvtröjor?
<3

Kan du vissla?
Yes.

Vem var den senaste som ringde dig?
Mamma, igår. Hon påminde om att jag faktiskt bor helt själv nu, då hon flyttade till Västerås på heltid igår ;)

Vilken är din favoritåkattration på ett nöjesfält?
Bergochdalbana eller fritt fall.

Tror du folk pratar bakom ryggen om dig?
Lite då.

Vilket riktnummer befinner du dig i?
023

Tittade du på tecknat när du var liten?
Vadå när jag var liten? Växer man ifrån sånt? :D

Hur stort är ditt närmaste köpcentrum?
.. köpcentrum? Mer Falu centrum, och det är inte så stort alls.

Hur många syskon har du?
Två riktiga, två "ingifta" ;)

Är du blyg inför det motsatta könet?
Beror på situation.

Vilken film kan du alla replikerna till?
Titanic!

Äger du några band t-shirts?
Det tror jag inte.

När flög du senast?
I 6an tror jag, till Spanien med familjen.

Hur många stolar står kring ditt köksbord?
Jag har inget köksbord... :(

Läser du för skojs skull?
Jag tycker om att läsa, ja.

Pratar du några andra språk?
Engelska, lite japanska.

Diskar du din egen disk?
Ajemän.

Har du gråtit offentligt?
Ja, sånt är inte så kul.

Har du en stationär dator eller en laptop?
Bärbar datorn från skolan.

Försöker du alltid lära dig nya saker?
Hm, nej. Jag är bra ändå (H)

Vill du just nu göra några tatueringar eller piercingar?
Nej, tror inte att jag tänker göra något sånt alls faktiskt.

Tycker du att killen borde bjuda på första dejten?
Verkligen inte. Tjejen ska! Nej, men... Jag tycker att man ska betala för sig själv.

Kan du kasta macka?
Om jag får stå i några timmar, japp!

Har du någonsin varit på Jamaica?
Nej, dock så vill jag dit! Ja-ja-ja-ja-jamicaman (8)

Vad har du med dig in på bion?
Någon vän, kexchoklad och Loka!

Vem var din favoritlärare och varför?
Anki är konstig, det är bra.

Har du dejtat någon av en annan religion?
Jag har nog inte dejtat överhuvudtaget än.

Vad har du för väder?
Molnigt, med varmt i luften!

Har du en blogg?
... hm.

Vilket var ditt favoritämne på gymnasiet?
Mitt favoritämne är Grafisk Kommunikation.

Gillar du att flyga?
Minns att jag hade fruktansvärd huvudvärk varje gång som planet svängde, så nej.

Vilket personlighetsdrag är ett måste hos en partner?
Humor är viktigt :)

När sov du senast på golvet?
Det var nog ett tag sen... Ett år eller så. Däremot så vilar jag på golvet ganska ofta :D

Vilken är din favoritdrink?
Har inte testat så många drinkar än.

Gillar du din boende-situation?
Absolut. 1a, utan familj, klara sig själv. Det är awesome.

Vilken är din mammas hemstad?
Stad och stad... Leksand iallfall.

Din pappas hemstad?
Det är samma!

Hur många timmar måste du sova för att kunna fungera?
Det är nog ganska olika.

Är dina dagar fullbokade och stressiga?
Kan jag nog inte säga.

Hamnade du ofta i trubbel för att prata under lektionerna?
Inte då, jak er snel. Det är mer "Sofia, sluta skratta nu... -suck-"

Vilken är din favoritfrukt?
Banan!

Bryr du dig om antalet kalorier i det du köper?
Nepp, kan inte sånt ^^

Hur gammal blir du nästa födelsedag?
19, go go go!

Är du petig när det kommer till stavning och grammatik?
Nja, folk får vara så bra de vill på att skriva (H)

Tror du på liv på andra planeter?
Inte på de i vårat solsystem, men annars: ja.

Vem var den sista personen som gjorde dig arg? Riktigt arg?
Jar har aldrig varit riktigt arg tror jag. Kan ha varit en sjuk mobbare på högstadiet isåfall, om någon.

Tror du att Gud är man eller kvinna?
Jag tror inte på Gud.

Vad var det senaste du åt?
Sushi!

Kommer du bäst överens med personer av samma kön eller motsatta?
Det är nog ganska lika...

Hur valde dina föräldrar ditt namn?
Det vet jag inte riktigt ^^

Gillar du senap?
Uh, nej.

Vad säger du till dig själv när allt känns svårt?
Tänker jag nog inte skriva här, haha.

Skulle du någonsin hoppa fallskärm?
Åh, ja. Ge mig. Nu, bums.

Vilken karaktär från en film påminner mest om dig själv?
Oj, jag vet inte. Jim Carrey har en del flummiga roller.

Har du någonsin köpt något från eBay, vad var det senaste i så fall?
Nepp, har dock velat ett antal gånger.

Tycker du om att krama folk?
Kramar.... är.... så... mysiga.

Skulle du säga att du är trendig?
Men herregud, ja absolut. Eller, vänta nu....

Äger du en digitalkamera?
Systemkamera som har börjat samla på sig damm. Måste göra något åt det...

Vilka kändisar har du blivit jämförd med?
Avril Lavinge har jag hört ett antal gånger, men också Jim Carrey för hans skumhet, Lady Gaga sa någon (wut). Så tyckte min mor att jag och Jack Sparrow har något gemensamt... Hm.

Stör det dig om någon säger att dom ska ringa men inte gör det?
Det beror på vem det är, och vad den vill.

Vilka böcker, om några har fått dig att gråta?
Pojken som kallades det, New Moon, och några fler.

Tycker du att du är attraktiv?
Nej, inte alls.

Vad är du allergisk mot?
... :( Massvis med grejer.

Får du dåligt samvete efter du ätit kött?
KÖTTTTTT-TTTT-T-TT :F:F

Om du var född av motsatt kön, vad hade du hetat?
Sebastian, det är fint.

Vem av dina bloggisar vill du helst veta allt detta om?
När man har tråkigt är sånt här kul att läsa igenom, så... Kopiera och skriv om >:)


-tar ett djupt andetag-

Allergi

Postad i Otråkigt. 2010-05-05 / 10:27:48. 0 kommentarer.

Helgen var superbra. Det var nog den flummigaste någonsin, tack tack. Vi lär ses någongång snart igen. Tror jag.

Och jag har så mycket allergi just nu. Nyser, snuvar, kliar över hela mig. Har inte haft sån här pollenallergi på hur många år som helst. Det måste vara sen vi tog bort hundar, kaniner och allt. All allergi har blivit värre sedan dess. Jag skulle verkligen, verkligen vilja testa att ta bort allergin med akupunktur för nu orkar inte med det här mer. Kan inte äta några grönsaker eller frukter alls längre, knappt. Har t.o.m blivit allergisk mot smultron och hallon. Det är inte okej.

Jag skulle vilja kunna äta fruktsallad. Eller kiunna äta en apelsin någon varm dag. Kanske till och med en skål med jordgubbar och grädde. Det skulle ha varit fint.

...

Postad i Små ord betyder. 2010-05-04 / 13:05:49. 1 kommentarer.

Vad jag bryr mig om nu
är att från samma säng
lyssna till samma regn

Vad jag bryr mig om nu
är dina armar om mig
även om jag vet att jag måste glömma dig

Mitt namn är Sofia, är 19 år, gitarrist och hyfsat kreativ. Är bosatt i Västerås fram till oktober då jag flyttar till Kyoto, Japan för att plugga japanska i ett år på språkskolan KICL.

I den här bloggen lägger jag upp bilder, tipsar om musik och allmänt skriver av mig då jag känner för det.

Vill ni kika på min portfolio, så hittar ni den här.