>

Halloween 2010!

Postad i Otråkigt. 2010-10-31 / 18:36:33. 2 kommentarer.

Louise och jag ser söta ut! (fingerposen igen... suck)

Igår var det Halloween, och jag hade jättekul! Började med att hoppa in på bussen med allt smink och sådär i ansiktet, jag skämdes ihjäl men det gör inte så mycket. Åkte till Kristin för att förfesta innan vi skulle ut på krogen. Det var trevligt, mycket skratt och roliga människor!
Vi var 4 st som åkte ner till Etage, 3 st som kom in. Det var mycket folk och många konstiga utklädnader! Lagomt fulla och glada dansade vi oss genom kvällen, tills att Camilla blev utkastad vid ett, då gick även jag hem. (Och jag råkade se mina skor för ett tag sen....... De är himla leriga, måste göra nåt åt dom sen)
Somnade vid 5, vaknade kanske 13 (fast egentligen 12 då! vintertid ju..). Och nu har jag bara suttit här hela dagen och tagit det lugnt. Det ska vara så ibland.

Hursomhelst, det var en trevlig kväll!

Halloween?

Postad i Otråkigt. 2010-10-29 / 21:18:57. 0 kommentarer.

Jag testar lite olika sminkningar och kläder inför halloween, hade inte lust att köpa en dräkt för 400:- som jag säkert aldrig använder igen. Vi får se vad jag slutar som... Ses vi på Etage i Falun? (kommer jag att känna igen dig? :D)

Speedpainting!

Postad i Tecknat. 2010-10-27 / 20:10:53. 1 kommentarer.

Jag testade göra lite av en speedpainting. Jag väljer att kalla den det ÄVEN fast det tog 1½-2 h, ehm... Men annars så brukar jag sitta med målning 6-7 h innan jag blir nöjd. Så det här är en lite mindre detaljerad och noggrann mot de andra jag gör. Och den är på mig, såklart. Har lite halvsvårt för att göra på folk jag känner då jag blir rädd att den inte ska bli lik och känner mig isåfall jättedålig. Men det är en övningssak.

Projektarbete r53y3%"!1¤O#&Terg4t!½!!

Postad i Otråkigt. 2010-10-26 / 01:45:47. 1 kommentarer.

Har legat vaken i 1½ h nu, har bara tänkt på mitt projektarbete och kommit fram till att jag inte fixar att göra klart det. Ska göra en hemsida åt en frisörsalong, men har aldrig någonsin gjort en hemsida från grunden. Hur tänkte jag där? Sedan hemsidan och alla filer försvann från mitt USB-minne för ett par veckor sen så har jag verkligen tänkt på allt som måste göras. Det är ju inte bara att göra själva sidan, den ska läggas upp någonstans, och jag måste skriva ihop någon slags manual till personalen så att dom förstår hur man ska ändra hemsidan senare, och massor av mer grejer som jag inte tänker skriva upp.

Nej, det här är inte bra. Får jättehög puls varje gång jag pratar eller tänker på det här. Och bara tanken på att få göra någonting annat som inte är så seriöst får mig att bli lugn igen. Jag har funderat på att hålla mig inom samma område, men göra något för mig själv istället. Kanske en portfolio? Någon slags hemsida där inte allmänheten kan skratta åt min okunnighet. (Även fast jag vet att om jag hade motivation, tid, och inte blev stressad såhär lätt så skulle jag kunna göra en asbra sida)

Nuså, nu kanske jag kan sova igen. Fick bara lov att stressa av mig lite.

Sintel

Postad i Videos. 2010-10-24 / 17:00:28. 1 kommentarer.

Jättefin historia på 15 min, sorglig dock. Ni vill se den här. Åh, rysningarna.
Fast vill ni se filmen med bästa ljud och bild, så ska ni trycka här och välja "Orginal" där nere till höger. Står nog "360p" eller något liknande som standard.


光、再考

Postad i Tecknat. 2010-10-24 / 02:20:32. 0 kommentarer.

Målade av den konstiga lilla figuren från Amazarashi's låt "Hikari, Saikou" [光、再考].
Det är lite av en speedpainting, men ah. Söt är den iallafall.

Slänger upp musikvideon här, ännu en gång!


Smink-ryck

Postad i Otråkigt. 2010-10-24 / 00:21:04. 1 kommentarer.

Som sagt, fick ryck och sminkade mig assvart - ungefär som jag gjorde varje dag för några år sedan i högstadiet. Och jag trivs i det, tyvärr (?). Funderar dock på att ha såhär på halloween, då jag inte har någon dräkt eller ingen egentlig lust att klä ut mig överhuvudtaget (läs: jag har inte råd att köpa någon utstyrsel).

Den där bilden är förresten en såndär då man ser mycket bättre ut än i verkligheten, plus att den är redigerad. Men jag tyckte det var skitsamma, la upp den ändå. Har ju andra bilder upladdade där man faktiskt ser att det är jag.

Grow old along with me
Two branches of one tree
Face the setting sun
When the day is done

Light graffiti

Postad i Foto. 2010-10-22 / 11:59:22. 0 kommentarer.

Har blivit kär i ljus-graffiti, jag vill också lära mig! Inatt satt jag här och tittade igenom hur många fotografier som helst. Man har alltså en kamera där man kan ställa in slutartiden, så har man olika slags lampor i olika färger. Så hoppar man bara runt framför kameran ett tag! Fast nu får jag nog det att låta alldeles för enkelt, har själv inte testat.

Säg att man ställer kameran på 30 sek, då har du alltså 30 sek på dig att göra olika mönster och ord framför kameran, och helst ska man inte stå stilla (? vad jag förstår det iallafall). Funderar på att lära mig det. Jag är lite mer för abstrakta saker, och att kombinera abstrakt med vanliga fotografier skulle ju vara helt jättebra.

Ni måste kolla in den här snubbens galleri. Helt otroliga bilder.


De här bilder är från olika användare på Deviantart.com, ni klickar på dom för att se större.

Någon som har gjort bilder som de här, och vill tipsa om hur man gör på bästa vis?

ATOMICTOM - Let Let Go Tonight

Postad i Musik. 2010-10-22 / 11:26:58. 0 kommentarer.

Jag blir så extremt pepp av den här låten. -höjer volymen lite till- Då jag inte hittade den på Youtube så blir det en spotifylänk, så ni som inte har spotify - synd! Däremot så hittade jag själva bandet genom ett youtube-klipp, där de fyra medlemmarna sitter med varsin iPhone på et tunnelbanetåg och spelar och sjunger för full hals. Måste visa er den, jag tycker att det är fränt!

När den där symbolen tittar fram så ska ni alltså klicka på den.



.

Postad i Tråkigt. 2010-10-19 / 18:21:33. 0 kommentarer.

Jag är så less och besviken.

Old is old

Postad i Otråkigt. 2010-10-16 / 18:50:04. 0 kommentarer.

Jag hittade bilder på mig på mammas dator. De här bilderna är tagna för ett år sen ungefär. Jag var HELT inne i japansk musik och klippte håret för att kunna ha som Uruha i The Gazette. På den första bilden tror jag att jag precis skulle åka till Stockholm för att se MUCC, det var bra. Jag saknar de människorna som jag umgicks med under den konserten.

Ser helt trött och sliten ut på andra bilden, men man ser ut så ibland också. 


Uruha - The Gazette


Uppdate: Märkte precis att jag gör fingerposen på alla bilder, även på den som jag tog idag som ligger i förra inlägget... Jag har visst inte vuxit upp alls :(

Cider och svensk smörsång

Postad i Otråkigt. 2010-10-16 / 18:41:02. 0 kommentarer.

Sitter i Västerås och dricker cider, lyssnar på någon Stiko Per Larsson som sjunger något som jag inte riktigt vet vad jag ska kalla det. Svensk smörmusik?

Har idag varit runt överallt med min mor och hennes väninna Anna. Eller vi åkte iallafall till fyra ställen, men det tog flera flera timmar, så det gills som överallt. En jättemysig affär som heter Affair, Systemet, Plantagen och IKEA. Såklart tar IKEA minst 1½ h att ta sig igenom, särskilt när det är lång kö. Det är underbart att lyssna på arga människor som har stått länge i en kö, och hur dom diskuterar om det är värt att ställa sig i kön bredvid. Vi glömde min strykbräda vid kassan, så det får jag antagligen åka och hämta imorgon (jag som hittar så bra i Västerås...).

Ska nog göra kladdkaka snart, som jag har lovat Ernst. Annars kommer jag säkert få höra det resten av livet.... Hur jag inte gjorde den där kladdkakan och hallongrottorna som jag hade "lovat" att jag skulle göra.


Söt bild. Tur att jag inte är så pass blek att jag blir överexponerad automatiskt.

Duktig tjej

Postad i Otråkigt. 2010-10-14 / 19:45:50. 0 kommentarer.

Lite duktig och produktiv jag har varit idag. Eller jag startade min morgon med att missa första lektionen, men det var bara för att jag drömde att jag hade köpt en ny mobil och testade alla alarmen, samt stängde av dom då förstås. Kom iallafall iväg på japanskan, där klassen nu har börjat med katakana (det andra av tre alfabet i japanskan), själv har jag börjat att lära mig kanji (det tredje och värsta alfabetet).

Kvart över två kom jag ifrån min sista lektion, slutade egentligen halv tre. Tog då bussen upp till simhallen för att simma en timme, bastade huuur länge som helst, och tog sen en promenad hem med stopp vid ICA för att köpa grejer för att göra hamburgare till middag!

Har också hunnit med att tvätta tre tvättar som hänger ute i torkskåpet nu, måste komma ihåg att ta ner alla kläder sen... Får nog ställa alarm på mobilen, nu är jag vaken och då borde det funka.

Fryser gör jag nu. Imorgon åker jag till Västerås, kommer hem på söndag. Tjadå.

Lite söt är hon iallafall, min syster

Postad i Foto. 2010-10-12 / 00:29:03. 0 kommentarer.


Sånt hår man bara vill klippa av och tejpa fast på sig själv

Postad i Otråkigt. 2010-10-10 / 21:36:33. 0 kommentarer.

Tro mig, jag sparar allt vad jag kan till sånt där hår. Just den färgen skulle inte göra någonting heller, men ska ta det lite lugnt med färgning. Hade tänkt att det som fortfarande är slitet i mitt hår ska försvinna först, sen kanske det blir en färgning! Men det lär ju vara ett tag kvar tills dess, då jag klipper mig så sällan.

Det är så kul när man plötsligt kommer på "Shit, jag har ju faktiskt fått ganska långt hår nu!", fast man hela tiden har haft det. Samma sak då jag sparade ut mina naglar för en gångs skull, då kom man till det där "Wow, NU är dom långa...". Det är nästan lite fånigt att man tänker så helt plötsligt.

Tjejen på bilderna heter Nadia och jag hittade henne på någon sida som heter LOOKBOOK. Här är hennes profil.

日本語のポスト。

Postad i Otråkigt. 2010-10-10 / 15:00:35. 1 kommentarer.

私は日本語のブログのポストが試みる。なんか、私は練習する必要があります。でも、漢字がわかりませんw。

今日、2時に目が覚めた。まだ疲れている。ここに座って、私の毛布に音楽を聴く。何かをする必要があります、多分外に出ていく、天気はすばらしいです。

これは難しいです、私の脳がいたむ・・・w。

じゃあ、またね。


Jag ville bara testa göra ett inlägg på japanska. Svårt var svårt.
Hur många är det som ser bara fyrkanter istället för japanska tecken? :)

Nu ska jag bara få någon japansk-pratande person att rätta det här...

Storgråter

Postad i Videos. 2010-10-07 / 00:47:15. 2 kommentarer.

Jag ska inte säga så mycket. Se och lyssna bara.

Den här videon handlar om soldater som kommer hem från Irak (tror jag), utan att barnen vet om det.


I den här "låten" så pratar en liten flicka till sin pappa som dog i WTC 9/11.

Jeremy~

Postad i Tecknat. 2010-10-03 / 22:36:16. 2 kommentarer.

Målade som sagt av en koreansk skådespelare: Kang On Yu. Han spelar "Jeremy" från den koreanska draman "You're Beautiful". Den måste ni se om ni tycker om asiatiska draman!

Tog SÅ lång tid att måla den här... Det är svårt att måla fingrar, och tröjor. Och håret blev inte riktigt bra, men skitsamma, man lär sig :) Fast hörlurarna var roliga att måla!
För att se bilden jag målade av, klicka här.
Och för att se min bild i större storlek, så klicka här.

Roadtrip

Postad i Otråkigt. 2010-10-03 / 18:14:14. 0 kommentarer.

Idag åkte jag och Emma till IKEA i Gävle i hennes mammas bil. Förstår inte riktigt hur hon vågar låna ut sin bil till mig (jag har råkat haft sönder ett par saker i hennes lägenhet......... ). Men awesome som jag är så gick det bra, fast vi kunde knappt starta bilen i början :( Avancerad var avancerad. Jag köpte mig en te-saks-grej-som-man-lixom-kniper-ihop-runt-teet, pås-klämmare och en filt som jag tänker ha i skolan för att det är ganska jättekallt där ibland. Jag är en sån som går runt i tofflor/sockor jämt och älskar att mysa (skrev "nysa" först, skrattade så jag dog). Så det blir bra det.

Jag funderar på att fortsätta med en bild som jag har börjat på förut... Om jag inte gör den nu, så blir den aldrig klar tror jag. Målar av en koreansk skådespelare ("Nämen! Koreansk, och inte japansk?"). Råkade se en koreansk serie och blev fangirl, hoppsan.

Kan ge ett smakprov, har dock kommit mycket längre än sådär. Lägger ut bilden senare ikväll om den blir klar!

"I've done 'em all..."

Postad i Otråkigt. 2010-10-01 / 20:14:23. 2 kommentarer.

Jag har nyss diskat ett berg med disk. Verkligen ett berg, har aldrig haft så mycket förut. Min diskbänk är ca. 1m bred, den var fullkomligt fylld. I diskhon, på spisplattan, staplat såklart. Mina fingrar är russin! Sådär långt tänker jag inte låta det gå igen, inte på ett tag iallafall.

Vi har fått två helkonstiga nya lärare. Den ena heter Duane Bird Bear (bara det säger ju nåt), han är en 2m indian från Amerika, så han har en såndär jättebrytning. Han gav ut papper till folk i klassen efter skolfotograferingen, jag kunde knappt höra vilka namn det var han sa. Och det är det jag vet om honom. Han kallas också DJ.
Den andra är en vikarierande engelskalärare, Rupert! Han är från England och är helflummig, jag citerar från Rupert och Josefines samtal:
Rupert: So, Josefine, what are you good at?
Josefine: Football!
Rupert: Oh, which position do you play?
Josefine: Er.... I've done 'em all.......
Rupert: Then, which one is your favorite position?
-tystnad-
Rupert: I just asked her which position she likes the most!! -brister ut i asgarv mot bordet-
Noah: .......... "I've done 'em all".

Jag dog. Som sagt, konstig är konstig.

Mitt namn är Sofia, är 19 år, gitarrist och hyfsat kreativ. Är bosatt i Västerås fram till oktober då jag flyttar till Kyoto, Japan för att plugga japanska i ett år på språkskolan KICL.

I den här bloggen lägger jag upp bilder, tipsar om musik och allmänt skriver av mig då jag känner för det.

Vill ni kika på min portfolio, så hittar ni den här.