>

Tyler Hilton - You'll Ask For Me

Postad i Musik. 2010-11-29 / 08:11:44. 0 kommentarer.

Maybe someday you will ask for me by name
Just not today


Mycket musik och sånt där här nu, klicka på ikonen för att lyssna (om du har spotify).

Bilden på min hund Zappo som jag började med igår blev inte klar. Har lite problem med att få till pälsen i ansiktet/nosen/mulen/vadsägermanpåenhund?. Men jag hoppas att jag kan få bli klar med den idag, brukar aldrig lyckas göra klart bilder som jag en gång har slutat med. Det är många nätter då jag suttit till 4-5 på morgonen - endast för att rita klart en bild som jag tror kan bli bra. Så vi får väl se!

Ritar

Postad i Otråkigt. 2010-11-28 / 19:02:57. 0 kommentarer.

Jag har fått min ritplatta att fungera (för stunden iallafall), så nu har jag fått det känsa ritsyndromet och sitter som i hypnos och ritar i flera timmar. Har kommit på att jag spänner vänstra axeln på något konstigt sätt då jag ritar, lite ont det gör då man slappnar av sen.

Här kommer ett litet smakprov!
Jag tycker om att rita ögon. Tror att det är det första som jag börjar att rita på en bild. Eller, först grunden, men ögonen är det första detaljerade som jag gör. Fast det är nog ganska vanligt att man gör det... Dock så brukar jag inte rita djur, och särskilt inte djur som har stått en nära. Får väl se hur den här bilden blir tillslut. Lägger upp den senare ikväll!

Här är en av de få teckningarna jag har gjort på ett djur, en tiiiger. Dock bara en liten del av den... ehm.
Och här är en annan bild, också en tiger. Det är den första jag gjorde på ett djur, och ritade endast för att få rita ögat (som sagt <3). När jag tänker efter så har jag bara de här två, plus den jag håller på med nu. Hm. Spännande.

I hear your voice, it's like an angel sighing

Postad i Otråkigt. 2010-11-27 / 16:20:09. 0 kommentarer.

Jag tycker om Jay.

Åh, jag och mamma spanar ibland in killar som skulle kunna passa med mig, på skoj sådär. Om man ser någon på stan, eller på TV, eller bara en bild. Någon gång i soffan framför Idol lät det såhär:

Mamma: Hm.... Hur gammal är Jay?
Jag: Han är kort.

Det var det. Var knäpptyst en stund, sen brast vi båda ut i asgarv.

The Gazette - Pledge

Postad i Musik. 2010-11-26 / 19:10:52. 0 kommentarer.

Helt ny singel från The Gazette ♥ Åh vad jag har längtat. Nu ska man bara vänta på att en översättning kommer ut på nätet.


Dör på att Uruha är snygg.

Consider me alive

Postad i Otråkigt. 2010-11-26 / 15:45:44. 0 kommentarer.

Jag har så ont i fötterna.

De skorna jag köpte är liiite för små och trycker in min lilltå, även om det faktiskt har gett med sig idag. Åh, det var så kul då jag kom hem och tog av mig dom, kändes som om hälarna var nergräva i marken (minns det jag skrev om -10 cm klack? så kändes det!). Jag asgarvade åt känslan, helt ensam i min hall. Så allt är som det ska vara!

Gick upp 7 idag med, även fast jag började vid ett. Mamma är söt och ställer sin klocka för att ringa och höra så att jag är uppe, undrar om hon gör så med sina riktiga patienter också. Fast nej. Men hursomhelst, jag är minsann duktig. La mig då jag skulle också.

På tal om skor och sömn, så tänker jag lägga upp ett wallpaper som jag har gjort! Den har varit uppe förut också, men det var i början av den här bloggen, så det gör nog inget om det kommer upp igen, för jag tycker om den!
För att ladda ner den här bilden så kan ni trycka här, sen högerklickar ni och väljer "Spara...".
Fast den är endast till för eget bruk! Så sköt er nu.

Kanske man ska göra ett nytt ikväll, det var längesen jag gjorde någon bakgrund nu. Tror faktiskt att det var den här sist.

"Sofias schem-schema"

Postad i Otråkigt. 2010-11-25 / 21:35:10. 1 kommentarer.

Jag har nu expertpratar med min terapeut till mamma och kommit fram till massa saker som ska hjälpa mig att återfå min sömnrytm, förhoppningsvis. Får se hur det går att ha sin mor som hjälp, då jag har liiite svårt att ta saker hon säger seriöst. T.ex. då hon ringde och började föreläsa om hur olika saker påverkar sömnhormoner osv, jag dog av skratt medans hon försökte berätta. Men, det ska nog gå bra ändå.

De tre viktigaste grejerna är nog:
  • Stänga av mobil och internet och grejer vid 22
  • Lägga sig vid 23.30 - 00.00 (Japp, mamma, jag har ändrat till en halvtimme innan tolv, utan att fråga dig!)
  • Vakna vid 7
Jag ska alltså göra det här varje dag i två veckor till att börja med. Även helger och dagar då jag börjar sent i skolan. Spännande... Så, ni får fritt fram att ringa och väcka mig på mornarna.

I have to go through my life anyway so the right love for it will come

Postad i Kläder och sånt. 2010-11-23 / 15:57:20. 2 kommentarer.

Bra att min spegel inte är skitig iallafall. De här skorna köpte jag igår på Skopunkten, halva priset: dvs. 200:-. Och gott folk, jag blir 187 cm lång i dom. Jag är stolt över mig själv, då det var jag som såg dom och ville ha dom. Under alla år har jag gått och klagat på att jag är lång, och helst velat vara så kort som möjligt. Jag lovar, om det hade funnits, så hade jag köpt skor med -10cm klack, haha. Men iallafall, 179cm + 8cm = lång tjej. Och det är den jag är.

Långa pojkar, komsi komsi.

En bild såhär på förmiddagen

Postad i Otråkigt. 2010-11-23 / 13:07:28. 0 kommentarer.

Det går att dra musen över bilden. Jag gör alltid samma min då jag tar kort på mig själv, suck...

Nu mina vänner, så ska jag plugga. Ungefär första gången den här terminen, det känns inte som om vi har gjort någonting de här månaderna i skolan. Och det är snart jul. Uh, tiden går så fort. Om precis två månader fyller jag 19! Och någon månad efter det är det student. Sen åker jag antagligen till Japan - i Oktober.

Hursomhelst, jag ska dra på mig mina plugg-glasögon (nej, jag har inga, men man kan låtsas!) och börja med min framsida till en påhittad tidning! Just nu heter den Attitude och är en musiktidning, vi får se vad den heter och är om några timmar.

Tid

Postad i Otråkigt. 2010-11-20 / 17:51:56. 2 kommentarer.

Bild gjord för ett par år sedan.

Nu börjar jag bli riktigt less. Är det inte meningen att man ska ha någon slags inbyggd funktion som väcker en då man är utvilad, eller något liknande? Eller är det inte meningen att man ska höra sin väckarklocka då man ska gå upp? Eller iallafall vakna då väckarklockan ringer, och inte stänga av den gång på gång i sömnen utan att vakna.

Inatt la jag mig två, efter en kväll ute på stan med trevligt folk. Ställde 5 alarm från 10-12. Jag vaknade halv fyra. Och folk brukar skratta då jag berättar sånt här, men nu är det inte kul längre :c

Någon som har tips? Och ja, jag vet det där med att lägga sig tidigt, stänga av dator och sånt. Jag är bara lite rädd för att lägga mig tidigt för att jag vet att jag kommer ligga och vrida mig (för att jag halvt funderar på om jag ska komma upp på morgonen eller inte).

Ond cirkel det där. Kämpa på Sofia! -peppa sig själv-

Puss

Postad i Otråkigt. 2010-11-19 / 16:13:42. 0 kommentarer.

‎"Du! Du har en fin pussmun! Din kille måste vara glad...
Ville bara säga det, hoppas du inte tyckte jag var oangenäm"

Det må låta som en kärlekshistoria, och att jag föll för honom precis då orden kom ur hans mun, och att vi sen levde lyckliga i alla våra dagar. Om ni tänkte är nåt sånt, så hade ni fel. Det här sa en gubbe ~70 till mig på bussen idag, och jag blev glad. Undrar varför man inte säger sånt här till okända människor oftare (eller överhuvudtaget?).

"Din kille måste vara glad..." - nej, jag är singel. Så nu vet ni det.

jag ska bara titta titta titta

Postad i Tecknat. 2010-11-15 / 04:26:06. 2 kommentarer.


Howie Day - Ghost

Postad i Musik. 2010-11-15 / 03:13:16. 0 kommentarer.

Jag insåg att jag inte har postat min überaddictive låt här än. Inte nog med att jag lyssnar på den ständigt, jag bara måste spela gitarr till också. Har nog fått lite Howie Day-knäpp. "Collide" är nice att spela, "She Says" också. Lär er de låtarna barn.
Den här låten heter "Ghost".No I, wanna taste you, love

Cha cha!

Postad i Otråkigt. 2010-11-13 / 18:57:43. 0 kommentarer.

Jag är i Leksand, i pappas lägenhet. Det är dock tommare än vanligt då han är borta den här helgen. Men jag hinner väl träffa honom någon annan dag förhoppningsvis. Andreas och Gustaf kommer snart hit, så ska vi ut på Lucky (det är typ... en krog. tror jag. har aldrig varit in där), så det blir nog en trevlig kväll. En nykter kväll förhoppningsvis.

Sen igår har jag försökt mörda en bananfluga som cirklar runt databordet här, men det är en envis jäkel. Vet inte riktigt vad jag ska ta till med för knep nu. Min egen bästa idé just nu är att lämna slagfältet och återkomma med krafterna pånyttfödda!

Och bilden har jag inget att säga om.

Ciao.

I broke out into the night for something out of sight

Postad i Otråkigt. 2010-11-11 / 23:04:38. 0 kommentarer.

Dra musen över bilden för att se före-efter.

Incoming traffic, fading into...
The end of the world, you know I'll keep on running.
We gotta get out of here before the cops start coming.
Incoming traffic, fading into...
The end of the world, you know I'll keep on running.
We gotta get out of here before the cops start coming.

The Gazette - Red

Postad i Musik. 2010-11-11 / 01:17:34. 0 kommentarer.抱きしめて
嘘を知っていたのに溺れる心隠せない
唇に沈むあなたの熱に満たされてゆく
戻れない 今更
抱きしめて
嘘を知っていたのに溺れる心隠せない
唇に沈むあなたの熱に満たされてゆく
戻れない 今更

Hold me
Although I knew it's a lie I won't hide my drowning heart
I drown in your lips, I will be satisfied by your warmth
I can't go back, even now

Paket från Sydkorea

Postad i Otråkigt. 2010-11-09 / 18:33:38. 0 kommentarer.

Igår då jag kom hem så hittade jag en lapp vid dörren där det stod att jag har ett paket att hämta ut, som är för stort för att delas ut normalt. Och jag tror att jag visste direkt att det var från 김대한 (Dea Han Kim) - min koreanske vän som jag hittade på Omegle förra året. Detta var då hans andra paket till mig. Det första fick jag vid jul förra året. För ett par månader sedan så skickade jag ett enkelt brev till honom, och nu får jag ett paket som är för stort att delas ut.

Springer iväg till Willys efter skolan och hämtar ut det halvstora paketet. Kommer hem och river upp det och får se 6 st pocky-paket (eller "Bbea Bbea ro da-l" som det heter på koreanska, om jag förstod det rätt), 3 st färgglada pennor i mina favoritfärger + hans favoritfärg, och ett brev. Han har tidigare på msn försökt fått fram mina favoritfärger och vad jag tycker om för godis: svarade självklart choklad, vilket även var smaken på godiset jag fick.

Det här gjorde verkligen min dag. Nu är det min tur att fixa ett paket till honom, kanske en julklapp t.o.m?
Pakeeeet! Pennorna i mina favoritfärger: röd och himmelsblå + hans gröna.

Where?

Postad i Små ord betyder. 2010-11-09 / 02:54:24. 0 kommentarer.


Projekt "Ljusgraffiti" - startat!

Postad i Foto. 2010-11-09 / 00:58:56. 2 kommentarer.

Dåså, jag tog mig i kragen och gjorde något åt min energibrist. Dvs; jag testade att göra ljusgraffiti! Och jag hade så roligt... Sprang fram och tillbaka i lägenheten och gjorde lustiga ljud då jag skyndade till nästa lilla vrå där jag ville ha en figur på bilden! Tur att jag är en person som roas så lätt.

Hursomhelst, slänger väl upp ett par bilder.

Här är då den första bilden. Testade mest hur det såg ut på bild. Vanlig ficklampa och min kamerablixt.

Här testade jag lite mer, fast med små figurer. Var också så smart att jag sprang ner i källaren och hämtade min röda cykellampa! ... fast det blev ju inte så bra just i den här bilden. Saken uppe till vänster skulle bli en hand som inte ville vara med, och grejen borta till höger är en mask (är då så jag tänkte!). Blixtrade lite mot gitarren för att testa det också...
(det här låter litegrann som om jag skulle skriva i min projekt-loggbok. men, ni behöver ju inte läsa om det är tråkigt)

Sen så får ni lite random bilder bara. Ett par - tre. Klicka för att förstora, som alltid då de är sådär små.

Och ifall att någon skulle vara intresserad (korkad?) att fråga om de är photoshopade, så nej.

Energikick, tack

Postad i Otråkigt. 2010-11-08 / 23:56:00. 0 kommentarer.

Jag är så full av energi, men har ingenting att göra. Och så verkar det nästan alltid vara. Behöver någonting som får mig att bli trött, fysiskt - ofta. Kanske ska börja med någon sport... Eller så är det inte alls det jag behöver. Nä, jag vet inte... Nån slags hobby måste jag iallafall skaffa mig. Gitarren har jag spelat på så mycket så att den hårda huden på fingertopparna är stenhård, eller den är väl inte stenhård - men det känns helskumt iallafall.

Nä, jag lär nog börja med mitt projekt - Ljusgraffiti, men då måste jag hitta en människa som vill göra det med mig någon kväll i veckan. Emma, har du lust att hänga på?

Måste fixa mig ett jobb också, för att spara pengar inför Japan. Någon som har tips på vart man kan söka jobb i Falun/Borlänge/någon annanstans nära?

Nameless Liberty Six Bullets

Postad i Otråkigt. 2010-11-08 / 00:59:07. 0 kommentarer.

Nu i helgen har jag och mamma pratat lite, och jag har nu verkligen bestämt mig för att åka till Japan, för att stanna ett år. Och det känns skönt att ha bestämt sig, på riktigt. Nu ska jag satsa fullt ut, dvs boka ett möte med CSN, prata med språkresebyråer, skaffa ett deltidsjobb etc. Jag är så sjukt, otroligt pepp! Får se vart jag hamnar... Men tror att jag vill till Kyoto! Och bo med en familj, eller i ett hus där bara studenter bor (kommer inte på namnet).

Åh. Jag längtar. Men inte bara tills jag ska åka, utan också all tid fram tills dess. All planering, packning, alla papper.

Efter ett år i Japan blir jag nog göteborgare! Om jag inte stortrivs i Japan då...

Annars så har jag nyss kollat på Nameless Liberty Six Bullets, en konsert med The Gazette. Helt underbart, avled ett antal gånger. Tur att jag har Moa och Kvark som kan informera mig om japanska musikvärlden, då de har lite mer koll än jag! Jag saknar er!
Jag såg inte konserten över YouTube, men verkar vara ganska bra kvalité så jag lägger ut den här. Och ja, det är "reklam" och grejer innan själva konserten. 3:15 startar den, med Nausea & Shudder.


Till Hampus

Postad i Tråkigt. 2010-11-07 / 00:37:15. 0 kommentarer.

Hej Hampus. Nu har jag uppdaterat bloggen.

Till er andra: Någon som vill hitta på något i veckan?

Mitt namn är Sofia, är 19 år, gitarrist och hyfsat kreativ. Är bosatt i Västerås fram till oktober då jag flyttar till Kyoto, Japan för att plugga japanska i ett år på språkskolan KICL.

I den här bloggen lägger jag upp bilder, tipsar om musik och allmänt skriver av mig då jag känner för det.

Vill ni kika på min portfolio, så hittar ni den här.