>

Drift cats

Postad i Videos. 2011-02-23 / 14:50:45. 3 kommentarer.Trodde att jag hade lagt upp den här videon, men det var säkert på Facebook.

Min favorit är lätt den sista <3

Wallpaper - Grow old with me

Postad i Photoshop. 2011-02-23 / 00:07:13. 1 kommentarer.

Nytt wallpaper som jag gjorde alldeles nyss. Det är första gången som jag försökte mig på typografi, typ. Vet inte riktigt vad jag tycker om den, men det är strunt samma. Lär väl uppdatera er med någonting, haha.

Texten på bilden är från Postal Service - Grow old with me.
Såg någonstans att John Lennon har gjort orginallåten, men är inte riktigt säker...

Hursomhelst, här kan ni ladda ner bilden om ni vill. Bara att högerklicka och välja "Spara som..."

こんばんは。

Postad i Otråkigt. 2011-02-21 / 22:03:02. 0 kommentarer.

Jo, jag lever. Har bara inte haft någon direkt lust att skriva av mig om något. Har blivit smått beroende av Twitter, så småspammar mest där nuförtiden. Min twitter hittar ni här om ni skulle vilja följa mig (se då till att göra en egen, så blir världen så mycket roligare, woh!).
I helgen har jag, pappa och Nicklas varit till Bålsta för att fira pappas 50-årsdag. Vi var inte sådär alltför många på fredagen, runt 10 st. God mat, många intressanta samtalsämnen och framförallt väldigt kul. Lördagen spenderades framför TVn med resten av folket, haha. Men det är väl så det ska vara, eller?

Det är så skönt att åka borta. Bort från datorn (ja, jag sitter här alldeles för mycket), och saker som man ser varje dag.

Ah, vet inte riktigt vad jag ska skriva. Som sagt, bloggtorka. Fast det har jag väl alltid haft.

Haha, pepp_chey_92.
Ah.... fast nä.

För er uppmärksamma personer, så ser ni att jag bytt bild där till vänster i menyn. Det ser inte ut som jag, men det känns inte så viktigt just nu. Kul med en ny bild iallafall. Om ni inte ser den nya, tryck F5 så får vi hoppas att den kommer fram!

Ryan Star - Losing Your Memory

Postad i Musik. 2011-02-14 / 20:46:26. 1 kommentarer.Remember the day
Cause this is what dreams should always be
I just want to stay
I just want to keeo this dream in meBoing

Postad i Videos. 2011-02-14 / 02:09:36. 1 kommentarer.

Boing!


Jag vann!

Postad i Kläder och sånt. 2011-02-14 / 01:16:10. 2 kommentarer.


Ser man på, en vinnare! Tack för att ni hjälpte till att rösta. Nu kan ni köpa t-shirten på hemsidan för 179 kr! Det här är ungefär första gången som jag vunnit någonting på det här sättet. Eller nej, mamma skickade in en bild på mig till en fototävling i 9an, låg bland top 3 hela tiden, men halkade ner mot slutet. Men blev ändå vald som "Juryns favorit!". Det var kul... Iallafall, nu får jag alltså välja två valfria tröjor från tshirtoftheweekend's shop, och jag valde såklart min egen, plus en annan där det står "If it wasn't for this t-shirt, I'd probably be naked". Får väl se när dessa kommer på posten.

Om min lärare håller vad hon har lovat, så kommer vi att trycka egna t-shirtar senare i graf-kursen. Jag hoppas verkligen att vi hinner göra det innan vi tar studenten. Och då ska jag lägga ner mer tid på själva trycket, då det här var något som jag slängde ihop bara för skojs skull sådär.

Här är bilden som jag vann med i 9an.

Update:
Jag kom precis på att jag faktiskt har vunnit en till design-grej. Alla 2or på Sveriges alla NTI-gymnasium gjorde en varsin påhittad mjölkförpackning. Sen las alla upp på en hemsida, så fick varje klass välja en 1a, 2a och 3a. Jag vann och fick presentkort till Ticnet.

Slowmotion

Postad i Videos. 2011-02-12 / 22:50:44. 1 kommentarer.

Locked in a Vegas Hotel Room with a Phantom Flex from Tom Guilmette on Vimeo.


Det här är ju bara häftigt! Har alltid tyckt om att se kortfilmer i slowmotion (men se inte den där dom nyser i slowmotion, den är inte riktigt okej). Men den här killen gjorde sin film lite mer spännande, med alla ljud och effekter. Det är nästan som en helt annan dimension.

Speedpainting

Postad i Tecknat. 2011-02-10 / 17:52:10. 1 kommentarer.

Gjorde en speedpainting på typ 15 - 20 min. På mig själv, duh. Det är nästan roligare att rita såhär än att försöka få bilden att bli som ett fotografi. Eller nej... Det beror nog på humör. Och just nu är det roligare med speedpaintings. Ska nog testa en till!

Sjuk

Postad i Otråkigt. 2011-02-09 / 13:16:06. 2 kommentarer.

Jag är helt slut. Innan den här dagen är slut så kommer jag att ha hostat upp hälften av alla mina inälvor, jag lovar. Det är så fint väder, och om jag kunnat hade jag dragit på mig overall, ful mössa, och biffskor för att leka i snön. Nej, kanske inte. Men det hade ändå varit kul. Så nu sitter jag här, ska precis börja plugga så att jag kommer ifatt med det någon gång... Tycker synd om mig själv som inte har någon mjölk så att jag kan göra te eller varm choklad. Massor med disk har jag också.

Glöm inte att rösta på min tshirt på tshirtoftheweek.se - nummer två!

T-shirt of the week

Postad i Kläder och sånt. 2011-02-07 / 14:42:37. 1 kommentarer.

Jag har aldrig vunnit någonting i mitt liv, ungefär. Så nu är det faktiskt min tur, och ni måste hjälpa till! Tävlingen håller på en vecka, och man röstar en gång per dag. Jag kommer minsann påminna er, hehe. Trycker drog jag ihop snabbt, för att ha nåt. Man kanske borde fixa en assnygg och ställa upp igen?


Klicka på bilden, eller här för att komma till tävlingen.

Grafiska designers

Postad i Inspiration. 2011-02-05 / 17:26:23. 3 kommentarer.

Ännu en gång har jag hittat en förebild, någon som skapar sånt som jag vill kunna göra, inspiration.

Kolla bara på den här killens verk. Han heter Martin Grohs. Han gör också mycket loggor och sådant, vilket jag också skulle vilja lära mig. Kanske man ska plugga till grafiker ändå? Istället för att plugga till socionom för att senare bli terapeut.

En annan som jag tycker om, som kör lite annan stil, är Chuck Anderson.
Känner igen den sista? Ta en titt på den här bilden.

Informationsmöte med Go! Go! Nihon

Postad i Mitt framtida Japan. 2011-02-05 / 14:50:53. 1 kommentarer.


Igår åkte jag och mamma till Stockholm för att träffa John från Go! Go! Nihon. Efter lite virrande bland tunnelbanestationer hittade vi tillslut till fiket där vi skulle ses vid två. Köpte varsin kaffe och bulle, och började sedan ställa frågor, och vi fick jättebra svar på alla + lite mer. Han berättade hur allting kommer att gå till med papper osv, när och hur jag skickar vilka saker, när saker och ting ska betalas. Allt sånt där. jättebra service.

Jag kommer att gå på KICL som är en språkskola som ligger i Kyoto, ca 30 min med tåg från Osaka. I Kyoto bor det ungefär 1,5 miljoner människor (1 770 inv/km²), så man kan ju jämföra det med om jag skulle bott i Tokyo på 8,5 miljoner (13 916 inv/km²). Så det är lite skillnad på befolkningstäthet, vilket är bra för mig då jag knappt fixar att vara inne på Ica Maxi då det är rush.

Tror att terminen börjar den 7 oktober, så kommer väl att åka där i början av oktober. Jag har siktat in mig på den 1a! Fast sånt är ju inte säkert alls än... Eller, ingenting är väl säkert innan allting är påskrivet. Men har fått de första papperna som ska skrivas på. Ansökan till skolan, papper till den som finansierar det hela, läkarundersökningspapper. Skriver ut på måndag och börjar med det. Åh, så underbart.

Waaaah, så pepp. 236 dagar kvar!

Slänger upp en liten tour i Kyoto som jag hittade på Youtube, Kyoto är verkligen jättefint. Tycker att det är så kul att man flera gånger ser hur människor sopar längs huskanter, de t.o.m. dammsuger någon altan eller något. Videon är typ 9 min, så ni vet.


Hur många läser egentligen en sån här fjuttrubrik?

Postad i Otråkigt. 2011-02-01 / 17:07:20. 1 kommentarer.

Haha, söt bild jag hittade. Älskar katten, dock inte mitt foto.

Update: måste lägga in den här bilden också. Flugan heter Knut och han ser rätt påkommen ut. (omedvetet rim, yay!)

The Green Hornet

Postad i Otråkigt. 2011-02-01 / 17:04:19. 1 kommentarer.‎"It's not dying that you need to be afraid of,
it's never having lived in the first place."

Okej, nu har jag nog postat det där citatet överallt: msn, facebook, bloggen och twitter. Men det är så klockrent, och från och med igår är det mitt livs motto. Mamma, om du inte förstår så kan jag översätta till dig personligen, ring mig sen ;) Citatet är från filmen The Green Hornet (mamma, det betyder Den gröna getingen), som jag såg igår på bio med några vänner. Vi såg den i 3D vilket inte gav någonting förutom huvudvärk. Men filmen i stort sätt var helt okej, dock skulle den nog ha varit lika bra på en liten dataskärm. Tycker att det är ganska typiskt att det är en asiat som ska ha karateskills jämt... Min nästa fri-biljett (de som är med på Öppet hus på skolan får biobiljetter) kommer att gå till filmen Black Swan nästa månad. Har hört mycket fint om den, och jag tror att det är en film för mig. Lätt.


Mitt namn är Sofia, är 19 år, gitarrist och hyfsat kreativ. Är bosatt i Västerås fram till oktober då jag flyttar till Kyoto, Japan för att plugga japanska i ett år på språkskolan KICL.

I den här bloggen lägger jag upp bilder, tipsar om musik och allmänt skriver av mig då jag känner för det.

Vill ni kika på min portfolio, så hittar ni den här.