>

Japanblogg - go!

Postad i Mitt framtida Japan. 2011-09-30 / 02:26:11. 0 kommentarer.Nu skippar jag den här bloggen ett tag och hänger mer på den bloggen jag ska skriva på när jag är i Japan! Så om ni är intresserade, klicka här eller på bilden så kommer ni till den nya! Blir förhoppningsvis mer aktiv där än jag varit på den här bloggen skulle jag tro. 

Börjar bli rätt trött, så ska ta bort alla miljoner saker jag har i sängen och sen försöka sova. NERVÖÖÖS.

>> One Year of Kyoto - 2011/12 <<

5 dagar kvar

Postad i Mitt framtida Japan. 2011-09-25 / 03:48:46. 1 kommentarer.

Kaaaaan inteeee sovaaaaaa. Är så nervööös. Kom på hur mycket smågrejer jag ska göra innan jag åker - när jag kommer till Västerås. Dvs, på måndag! Dvs, 4 dagar innan jag åker! Hittills har jag en check-lista som täcker ett A4-papper. Men det är "Gå till tandläkaren", "Välj kläder att åka i", "Kopiera det där och det här", "Köp lite sånt", etc. Sånt där som tar ungefär 10 minuter att göra. Känns okej att ha uppskrivet ändå. 

"[x] Vara nervös så jag dör -> [ ] Tänka att allt ordnar sig..."

Tänker att jag ska vara klar med hela packningen på onsdag, så har man torsdagen ifall att någonting behöver införskaffas. Och förmodligen så är det en hel del grejer som man kommer på i sista sekund... Och på fredag åker jag, kl. 14.10.

Nu har jag iallafall lägenhet! Möblerad! Dock är den rätt liten... Själva rummet är 8kvm, och det kanske inte är den fräschaste lägenheten direkt. Men aja, det löser sig nog (på rätt spår för att fixa check-rutan ovan!). Med tanke på att det finns både kyl och frys, AC, säng (t.o.m. sängkläder) och köksgrejer så känns det värt. Internet finns också i lägenheten. 

Företaget som har lägenheten har t.o.m. erbjudit sig att skjutsa mig med bil till lägenheten från deras kontor som ligger nära stationen i Kyoto. Helt gratis. Rätt bra och sådär tycker jag.

The Mountain

Postad i Mitt framtida Japan. 2011-09-18 / 12:29:48. 1 kommentarer.Åh, det är så fint så jag dör. Undrar hur många sånna här videos jag har sett genom åren... 

Förresten, det är 12 dagar kvar till jag åker till Japan. Gaaaalet nära nu. Grejen är att jag inte har någon lägenhet än, så jag går och tänker på det typ 24/7. Japanska lägenheter är asdyra, men jag hade fått förslag på en tydligen jättebillig lägenhet; 15 kvm stor, runt 4500 kr/mån, kostade 10 000 att flytta in i. Och jag är dum nog att vänta en hel dag med att svara (nej, jag var inte dum, men nu efteråt tycker jag ju så) för att jag väntade på ett annat viktigt mail. Sååå tackar jag ja dagen efter det, så är det någon som hunnit före. BRA S O F I A. 

Men det ordnar nog upp sig innan jag åker. Förhoppningsvis får jag någon annan billig lägenhet. Ser dock rätt mörkt ut. (optimisten)

Om jag är nervös? Va, jag, nervös? Inte då. För det är ju inte så att jag har insett att jag lämnar allt det bekväma som jag är van vid, åker till ett land där ingen kommer att förstå mig, ska försöka ta med från en flygplats in till Osaka och från Osaka till Kyoto på egen hand, inte vet särskilt mycket om vad man äter för mat, flyttar in i en lägenhet där det inte finns några möbler - inte ens kyl och sådant, etc. 

Jo, jag har ju faktiskt insett det där nu. Lite rädd är jag. 

Så, nu är jag uppe i Dalarna och träffar folk som jag kommer att sakna.  


Ultimate sakningsobjekt.

Mitt namn är Sofia, är 19 år, gitarrist och hyfsat kreativ. Är bosatt i Västerås fram till oktober då jag flyttar till Kyoto, Japan för att plugga japanska i ett år på språkskolan KICL.

I den här bloggen lägger jag upp bilder, tipsar om musik och allmänt skriver av mig då jag känner för det.

Vill ni kika på min portfolio, så hittar ni den här.